Duurzame Duin- & Bollenstreek
  • Greenport Duin- & Bollenstreek
  • Duin- & Bollenstreek
  • 2020
  • Petrus

De Duin- & Bollenstreek, hét centrum van de wereldbloembollenmarkt, heeft een sterke en gezamenlijke ambitie om met Greenportdeelnemers de kansen te verkennen voor de versnelling van de energietransitie. Op het gebied van duurzame energie kan en moet er nu nog een slag gemaakt worden! Alleen dan kunnen we een duurzame Duin- & Bollenstreek creëren.

Over dit project

&Flux bouwt samen met OverMorgen en de regio aan een startnotitie voor de versnelling van de energietransitie. We doen dat langs drie lijnen; in de eerste plaats een inventarisatie van de gebruiksfuncties en de logische routes voor verduurzaming. Parallel daaraan zijn we in gesprek met de belangrijkste partners in de regio om die routes te beoordelen op haalbaarheid, financierbaarheid, impact en samenwerking. Dat is de basis voor een matrix waarin we het laaghangend fruit onderscheiden van de uitdaging van morgen en de projecten met echte impact. In de derde lijn werken we aan het commitment op de projecten.

Na het doorlopen van de bovengenoemde stappen heeft Stichting Duin- & Bollenstreek de beschikking over een concrete startnotitie waaraan de direct betrokken deelnemers zich hebben gecommitteerd. De stichting weet daarmee hoe zij de verduurzaming van de Greenport kan ontwikkelen met concrete maatregelen.

Wilt u graag meer weten over dit project?

Petrus houdt u graag op de hoogte!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.