• Gemeente Maassluis
  • 2022
  • Wouter

De opgaven op weg naar een duurzame samenleving zijn ontzettend veelzijdig; van de energietransitie over klimaatadaptatie tot sociale duurzaamheid. De grootste uitdaging is dan ook om de verschillende opgaven slim met elkaar te combineren.

De gemeente Maassluis wil de jaren tot 2030 gebruiken om integraal aan duurzaamheid te werken en hebben hiervoor door &flux een integraal duurzaamheidsplan laten ontwikkelen. Het plan bevat doelen op de thema’s CO2-reductie, energietransitie, circulaire economie, klimaatadaptatie, natuurinclusiviteit en biodiversiteit en sociale duurzaamheid. Ook hebben wij strategieën ontwikkeld. Deze strategieën zijn echter niet per duurzaamheidsthema ontwikkeld maar per sector waarin de gemeente werkzaam is, bijvoorbeeld wonen en bouwen of mobiliteit en infrastructuur. De duurzaamheidsthema’s lopen als gekleurde draden door de strategieën heen. Op deze manier waarborgen we een integrale aanpak van de verschillende duurzaamheidsopgaven.

Het duurzaamheidsplan is begin maart 2023 door de gemeenteraad vastgesteld. Gemeente Maassluis gaat dus de komende 7 jaar tot 2030 op basis van het duurzaamheidsplan aan de slag met een duurzaam Maassluis!

Download hieronder het integrale duurzaamheidsplan:

Heb jij ook een integrale duurzaamheidsopgave?

Neem dan contact op met Michiel!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.