Waterstof
  • Diverse corporates
  • Internationaal
  • 2020-2021
  • Petrus, Thea, Mark

Hoe bouw je aan een nieuwe economie waar iedereen over praat maar waar nog niemand het gouden ei heeft uitgebroed? En, waterstof importeren op grote schaal? Hoe pak je dat aan? Gewoon, door het lef te hebben met sleutelspelers samen een businesscase te gaan bouwen. Niet om er prachtige verhalen over te kunnen vertellen maar om echt te onderzoeken of deze spelers met elkaar die nieuwe economie waar kunnen maken. &flux initieerde en bouwde samen met de partners een haalbaarheidsonderzoek voor de import van waterstof op industriële schaal. Het resultaat? De partners ontwikkelen de case nu samen verder en willen binnen vier jaar in bedrijf zijn.

Toen de aandacht voor waterstof een vlucht nam in de internationale politiek en werkelijk ieder bureau daar onderzoeken naar deed, pakte &flux het anders aan. Wij gaan voor impact, niet voor mooie rapporten.

Op eigen initiatief en op eigen risico ontwikkelden wij een propositie die de import van waterstof op industriële schaal binnen een aantal jaar mogelijk moet maken. Wij verkenden de markt en identificeerden de internationale spelers die wat ons betreft onmisbaar waren in de internationale waardeketen.

Samen met hen bouwden wij aan een samenwerkingsovereenkomst en een geheimhoudingsverklaring, waarna we het projectplan voor het haalbaarheidsonderzoek schreven. In een startbijeenkomst op C-level gaven we samen een klap op het projectplan en werden we verantwoordelijk voor de voortgang en de kwaliteit van het onderzoek, en het rapport zelf.

Belangrijk en onmisbaar: alle inhoud werd ontwikkeld door de partners zelf. Geen externe adviseurs, echt een gezamenlijk intern business development traject van drie corporates. In Corona tijd. Intercontinentaal. Volledig digitaal.

Met het opleveren van het rapport en het besluit over de uitvoering van de ontwikkelfase hebben de partners afscheid genomen van &flux. En dat is goed, want het resultaat is zo sterk dat de partners hun eigen resources volledig committeren voor de volgende fase.

Met zo’n succes nemen we graag afscheid!

Meer weten?

Petrus maakt graag kennis met je!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.