Framework Klimaatadaptieve maatregelen
  • Diverse Corporates
  • Rotterdam
  • 2021

De consequenties van klimaatverandering worden steeds duidelijker en voelbaarder voor de mens. Dat vooral in ontwikkelingslanden. Om steden in ontwikkelingslanden in de formulering van klimaatadaptieve maatregelen te ondersteunen, verbindt het SDG-Adaptation-Framework klimaatadaptatie met de Sustainable Development Goals.

worden steeds duidelijker en voelbaarder voor de mens. Dat vooral in ontwikkelingslanden. Om steden in ontwikkelingslanden in de formulering van klimaatadaptieve maatregelen te ondersteunen, verbindt het SDG-Adaptation-Framework klimaatadaptatie met de Sustainable Development Goals.

Met de stijgende urgentie van de gevolgen van klimaatverandering stijgt ook de urgentie voor klimaatadaptatie. Vooral steden in ontwikkelingslanden zijn kwetsbaar voor klimaatverandering, niet alleen door fysieke kwetsbaarheid maar voornamelijk door een gebrek aan capaciteit voor adaptatie.

Om de kwetsbaarheid van steden in ontwikkelingslanden te verkleinen en adaptatie mogelijk te maken moet adaptieve capaciteit verhoogd worden door ontwikkeling. Een bekend framework voor ontwikkeling zijn de Sustainable Development Goals van de United Nations. Het SDG-Adaptation-Framework (zie hieronder) neemt de SDGs mee in de formulering van adaptatie strategieën.

De formulering van SDG-inclusieve adaptatie strategieën werkt in twee loops. Tijdens de eerste loop wordt de kwetsbaarheid van de locatie geanalyseerd en verbindt aan de SDGs zodat de juiste kwetsbaarheden en SDGs als focus voor de adaptatie strategie gekozen kunnen worden. De tweede loop focust op de ontwikkeling van de adaptatie strategie waarin de gekozen SDGs als inspiratie voor een betere strategie worden gebruikt.

De SDGs functioneren als katalysator voor het tackelen van alle soorten kwetsbaarheden door middel van klimaatadaptatie.

framework klimaatadaptatie
Klimaatadaptie verbinden met duurzame ontwikkelingen

We zijn op zoek naar partners om het framework in de praktijk te testen en verder te ontwikkelen

Geïnteresseerd en meedoen?

Neem contact op met Sander via onderstaande knop.

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.