• Rijk, provincie, gemeente, waterschap, glastuinbouwsector, regio en ontwikkelaars
  • Westland
  • 2009 – 2016
  • Petrus

Het project Poelzone Westland combineert natuurontwikkeling, waterberging, nieuwe recreatieve routestructuren, grootschalige herplaatsing van woningen en de herstructurering van de glastuinbouw. Met een gezamenlijke investering van ruim € 40 mln. werkten rijk, provincie, gemeente, waterschap, glastuinbouwsector, regio en ontwikkelaars samen aan deze uitdaging.

Petrus begeleidde dit project in het verleden, maar het resultaat van vandaag is nog steeds iets om trots op te zijn. In 2009 al werden de eerste fundamenten gelegd voor wat we nu kennen als de Poelzone in Westland. Van 2009 tot 2011 begeleidde Petrus de gehele ontwikkeling van de businesscase, coalitievorming en investeringsbeslissingen. Vanaf 2012 tot en met 2014 begeleidde hij de voorbereiding van het project, van ontwerp en technische raming tot grondverwerving, coalitiemanagement en politieke inbedding. Van 2014 tot en met 2016 stond de uitvoering centraal. In die fase stuurden we op kwaliteit en kostenbeheersing, van de civiele uitvoering tot en met de gemeentelijke aansturing. In 2016 is het project opgeleverd, binnen de planning en binnen het budget.

Meer weten?

Petrus weet hier (nog) alles van!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.