Zonwering tegen hittestress

In februari 2024 heeft de Menukaart Hitte een grote update gekregen. Naast een overzicht van alle doelen voor hitte waar een gemeente aan kan werken, bevat de Menukaart nu ook een uitgebreide Handreiking om integraal met hitte aan de slag te gaan. En die aanpak willen we graag versnellen!

Daarom organiseren &flux, Klimaatverbond Nederland en TAUW in opdracht van het ministerie van BZK een driedaagse cursus voor procesbegeleiders. Zij krijgen een ‘stoomcursus Integraal Actieplan Hitte’ en weten daarna alles van hitte, van de Menukaart Hitte en van de methode om hiermee aan de slag te gaan. Tijdens de cursus duiken we de inhoudelijke wereld van hitteadaptatie in, en leer je meer over hoe je gemeenten begeleidt naar een integrale hitteaanpak.

Wie kunnen zich aanmelden? De criteria om je aan te melden, zijn:

  • Je hebt relevante werkervaring op het gebied van hitteadaptatie en/of een gezonde leefomgeving
  • Je bent creatief en staat open voor verschillende interactieve vormen die we bij de Menukaart toepassen
  • Je staat open voor nieuwe inzichten en kunt die makkelijk integreren in je werk
  • Je hebt relevante werkervaring in het begeleiden van groepen en bent zelfstandig inzetbaar voor het organiseren van werksessies en bijeenkomsten bij een gemeente of in een regio
  • Je neemt deel aan alle drie de cursusdagen
  • We zoeken deelnemers verspreid over heel Nederland

Wat levert deze cursus je op?

  • 3 fysieke cursusdagen om in één keer klaargestoomd te worden voor de begeleiding van gemeenten bij het opstellen van een Integraal Actieplan Hitte. Zie het programma op de volgende pagina.
  • Je bent ‘ambassadeur hitte’ na het voltooien van de cursusreeks en krijgt een certificaat van deelname
  • Je maakt vervolgens deel uit van de pool van trainers rondom de Menukaart Hitte waar gemeenten en andere geïnteresseerden in hitteadaptatie een beroep op kunnen doen
  • Terugkoppeling en onderhouden van het netwerk zijn van belang, dus een terugkommoment wordt georganiseerd

Hoe kan ik mij aanmelden?

Je kunt je aanmelden door een bericht met CV en motivatie te sturen naar &flux, via thea@nflux.nl. Er zal dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen worden om een gesprek in te plannen. In dit gesprek kun je je motivatie om aan deze cursus deel te nemen, verder toelichten. Doe je mee? Neem dan contact met ons op!

Cursusdagen

De cursus vindt plaats op de volgende drie dagen:

  1. 29 mei 2024
  2. 5 juni 2024
  3. 3 juli 2024

(in onderling overleg kan van de vaste data worden afgeweken.)

Overige informatie

De cursus wordt voor het grootste deel bekostigd door het Ministerie van BZK. Wel vragen we een onkostenvergoeding voor materialen, locatie en catering t.w.v. €300 euro per persoon. We hanteren een maximum van 10 deelnemers voor deze cursus.

Vragen of meer weten?

Neem contact op met Thea!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.