Port of Tallinn waterstof strategie - &Flux
Port of Tallinn waterstof strategie
  • Gepubliceerd: 8 april 2021
  • Door: Thea Kampert

Port of Tallinn, het belangrijkste havenbedrijf in Estland, vroeg ons een aantal maanden geleden om een waterstofstrategie voor de Port op te stellen.
En dat hebben we gedaan!

Port of Tallinn, het belangrijkste havenbedrijf in Estland, vroeg ons een aantal maanden geleden om een waterstofstrategie voor de Port op te stellen. En dat hebben we gedaan!

Estland, met zijn gloednieuwe regering, is momenteel aan het onderzoeken hoe het wil gaan inzetten op waterstof. Er zijn al wel een aantal bedrijven en organisaties actief op het onderwerp, en de eerste pilots worden opgezet, maar een grootschalig plan met (inter)nationale strategie ligt er nog niet. Daarom heeft Port of Tallinn, een belangrijke speler in de Baltische Zee, het initiatief genomen om een strategie op waterstof uit te werken. Daarmee geeft de Port gehoor aan de oproep vanuit het National Estonian Energy and Climate Plan: ‘Industrial ports should be the main development centers for clean hydrogen in order to provide it to ships and other vehicles.’

En deze strategie vindt gehoor in de Estse bedrijfsomgeving. Grote partijen als Alexela (een olie- en energiebedrijf), Liwathon (logistiek en supply chain), TS Laevad (ferry company) en HHLA TK Estonia (terminal company) sluiten zich aan bij de ambities van de Port en zijn geïnteresseerd om mee te denken en doen in het vervolg.

In onderstaande slideshow vind je de externe presentatie van deze strategie.

Neem contact op!

Meer weten?

Geïnteresseerd om in contact te komen met partijen in Estland?

Volg ons op: