Komende jaren begeleiden we zo’n 30 gemeenten bij de inzet van bovengemeentelijke warmtebronnen

Binnen het programma MRA Warmte Koude begeleiden we in de Metropool Regio Amsterdam het proces voor het opstellen van de RSW: de Regionale Structuurvisie Warmte. De RSW is onderdeel van de het nationaal programma regionale energiestrategie (RES) en gaat over de inzet van bovengemeentelijke warmtebronnen. 

Wij ondersteunen bijna 30 gemeenten met de beeldvorming over die bovengemeentelijke warmtebronnen. De centrale vraag is hoe de gemeenten gaan samen werken om deze duurzame bronnen, zoals geothermie en restwarmte, het best te kunnen benutten.

In deze eerste versie van de RSW werken naar een werkagenda voor de komende 2 jaar: welke warmtebronnen zijn bovengemeentelijk in te zetten? Welke onderwerpen zoals duurzaamheid, betaalbaarheid en beschikbaarheid moeten besproken worden? En welke partijen moeten hierbij betrokken worden?  

In de komende jaren zal deze werkagenda tot uitvoering worden gebracht. Het uiteindelijke doel is om de realisatie van grootschalige en duurzame warmtenetten in de regio te versnellen.  

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.