Terug van weggeweest! Op een vroege zomerdag in 2018 ontstond het idee: in januari 2020 zou ik mezelf weer trakteren op een woestijnrally. Deze keer van Nederland naar Sierra-Leone en ik zou er daarna nog een mooie roadtrip aan vastplakken. Grofweg 5 maanden totaal was het idee. Adventure was calling! Met een zo goed als mogelijke voorbereiding van mens en machine (inclusief het constant aan de wereld uitleggen wat je gaat doen: “ja, écht 5 maanden weg!”) maak je je klaar voor het grote avontuur. Meedoen aan een woestijnrally biedt het voordeel dat enkele zaken vooraf al vastomlijnd zijn: de spelregels, de grove route en de vaste procedures van dat wat moet, maar verschrikkelijk saai is (visums en dure verzekeringen). Wat er tegenover staat, is dat er iedere dag keihard gepresteerd moet worden: de tijdsdruk! De rally wacht immers op niemand…

Terug van weggeweest

Na inmiddels succesvol twee van dit soort woestijnrally’s gereden te hebben, deel ik graag de geheimen tot succes: denk in lange lijnen, geniet ook van alles wat onderweg fout gaat, improviseer, laat je comfort-zone thuis, werk samen met iedereen die je onderweg tegenkomt, start vroeg en bereid je voor dat het altijd een langere dag kan worden en maak bij iedere beslissingspunt een plan klaar voor als het goed tegenzit*. En gek genoeg gaan deze zaken routineus en bijna in stilte, zonder dat het extra energie kost. En wat levert het allemaal op? De kick van constant nieuwe dingen doen, de onverwachte ontmoetingen, het leren over details die ineens het verschil maken voor een succesvolle dag, het gezamenlijk vieren van kleine successen met een koud biertje én het snel omzetten van een teleurstelling in nieuwe kansen.

En alhoewel er, zoals u zult snappen in deze tijdsperiode, een abrupter einde aan het reisplan kwam, bekroop ook snel het optimisme weer: snel aan de bak gaan en juist in deze tijd mooie projecten opzetten! Samenwerken met een sterk team dat niet bang is voor filosoferen over wilde plannen en, net als ik, kan genieten van de routine van het ongewisse ten uitvoer brengen. Waar ik vorig jaar met veel plezier heb mogen bijdragen aan de projecten en de oprichting van &flux mag ik hier nu, per direct, weer aan de slag! Super!

Nu weer wilde plannen maken en realiseren! En dat wil ik weer graag met u allen doen!

*deze heeft u te goed. Wat maakt een mens zoal mee onderweg: middenin de Sahara spoedreparaties aan de auto bedenken (mijlenver van iedere garage), gesloten grensovergangen,  een dag vertraging oplopen en daarmee achter de rally komen, ’s nachts door het jihadistisch gevaarlijke deel van Mauritanië móeten rijden, weinig nachtrust, vastzitten in een Senegalese politiepost, doorkruisen van de mijnenvelden in ‘no-man’s’-land, zonder geld komen te zitten in een dure hoofdstad, de militaire checkpoints met uiterst verveelde en bewapende mannen, op een drukke en onveilige plek in de stad geblokkeerd worden door auto’s, inklimmers in je auto en het avontuur om te weigeren een auto te verkopen aan maffiosi in Freetown. Enfin, je maakt wel wat mee onderweg! ?

Benieuwd naar meer verhalen?

Neem contact op met Michiel!

&flux maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.