Achter de schermen bij &Flux. - &Flux
samen werken aan een toekomstbestendig Nederland met kennis en coalities
  • Gepubliceerd: 18 februari 2021
  • Door: Mariëtte Alblas

We bestaan bijna een jaar! Wat begon met Petrus en Sander en een paar projecten is in 1 jaar in een stroomversnelling gekomen en gegroeid tot een club van 12 man. Stuk voor stuk bevlogen mensen die samen werken aan een toekomstbestendig Nederland met kennis en coalities.

Het liefst handelen we buiten de gebaande paden om brede ketensamenwerking opzetten op allerlei terreinen. Van circulair plaatmateriaal tot duurzaam bouwen, en van smart energy systems tot het CO2 Smart Grid, we krijgen het met onze opdrachtgevers en partners voor elkaar. Er liggen nog genoeg uitdagingen op ons te wachten voor we daadwerkelijk toekomstbestendig zijn!

En met al die uitdagingen buiten de deur ontstaan er ook uitdagingen binnen de deur. Want sinds we bestaan zitten we vooral thuis, hebben we collega’s die elkaar alleen tweedimensionaal kennen en delen we onze kennis en ideeën via Zoom, Teams of een ander platform. We organiseren ons rond projecten en delen veel informatie met elkaar, maar met hoe meer mensen we zijn hoe lastiger het wordt dat goed te

blijven doen. Als je beseft dat de ideale teamgrootte tussen de 5 en 9 man ligt, weet je dat het tijd is om ook binnen &Flux te gaan bouwen aan een toekomstbestendige organisatie.

Ons toverwoord voor 2021? Structuur. Structuur binnen de deur die ons in staat stelt om buiten de deur het avontuur aan te gaan. Een structuur die ons in staat stelt om onszelf te ontwikkelen, om ons als team te ontwikkelen. Een structuur die ons in staat stelt om op eigen kracht te ondernemen op nieuw terrein. Maar vooral een structuur die reflectie biedt om onze eigen organisatiestructuur continu aan te blijven passen. Met 12 man werk je anders samen dan met 16, en 16 mensen werken weer anders samen dan 20 man. Kortom: resilient werken als team!

Want structuur is natuurlijk net zoiets als een hark in de schuur; als we hem niet leren gebruiken doet het ding ook niets. Meer weten over hoe wij onze hark willen ontwikkelen tot het meest geliefde stukje gereedschap uit de schuur?

Mariëtte gaat graag het gesprek aan!

Nieuwsgierig?

Benieuwd hoe we onze opdrachtgevers en partners hier mee verder gaan helpen?

Volg ons op: